Kever Club Nederland regioteam Noord-Holland

We schrijven het jaar 2024. Nadat we in 2021 de Bye Bye Keverdag (Schagen) Tour hebben gehad is het een tijd lang stil geweest. Tot vorig jaar! Ergens kruipt het bloed vaak waar het niet gaan kan en zijn we in beweging gekomen met het verzamelen van een nieuwe groep vrijwilligers die het regioteam wilden gaan vormen om een nieuw evenement voor Noord-Holland op te zetten.

Hierbij hadden we als eerste doel het vinden van een nieuwe locatie. Hier was behoefte aan ontstaan omdat Schagen ons deze datum en locatie niet meer beschikbaar konden stellen. 

Nu is het bij een nieuw begin wel fijn om ook daadwerkelijk een nieuwe plek te hebben. Hierbij zijn we op de locatie Santpoort gekomen bij de Ruïne van Brederode. Om te zorgen dat we weer een evenement krijgen waar we trots op mogen zijn hebben we een regioteam opgesteld. 

Wij van het regioteam willen ons hierin graag even voorstellen: 

Robin en Julian Schoen
Ik ben Robin Schoen 49 jaar en woonachtig in Hoofddorp.Al op jonge leeftijd begon ik met sparen van model Volkswagens tot ik er 1 in het echt kon kopen. Ik ging met familie en vrienden een loods huren en elke vrij uurtje sleutelen.Ook gingen we meetings af met onze club the Natural born cruisers. Op een goede dag gingen we met 14 auto's achter elkaar naar Budel bijvoorbeeld.Zelf heb ik rond de 60 luchtgekoelde auto's gehad, van bril kever en ovalen tot kubels en bussen aan toe. Maar zoals altijd, de meeste gingen trouwen en kregen kinderen en geen tijd meer voor de hobby. Zelf ben ik ook getrouwd geweest en nu al 5 jaar weer single, maar mijn zoon van 15, Julian,heeft ook het kevervirus en helpt mij mee met sleutelen aan onze volksrod. Hij heeft al geholpen met verlagen vooras, remmen, interieur en nu de versnellingsbak demonteren.Ook sleutelt Julian aan brommers en scooters. Nu ben ik de nieuwe regioleider van Noord-Holland, en samen met een geweldig team en mijn zoon, gaan wij weer een fantastische Keverdag organiseren in Santpoort op 14 juli.

Schoen 1Schoen 2Schoen 3

Willem Ellis
Ik ben Willem Ellis 68 jaar getrouwd 3 kinderen en 5 klein kinderen. Vanuit mijn werk als plaatwerker en spuiter ben ik als accountmanager werkzaam geweest bij Focwa. Na mijn Focwa-tijd werkzaam geweest als directeur bij Verfindustrie Spectrum in de auto en industrielakken. Als hobby ben ik begonnen met het bouwen van VW Buggy’s en het restaureren van VW Kevers samen met mijn zoon, dit in mijn eigen werkplaats in Alkmaar. Met mijn pensionering zag ik de oproep voor het nieuwe bestuur van de Keverdag Noord-Holland en leek het mij leuk om me daarvoor in te zetten.

Willem 1Willem 1Willem 1

Willem 1Willem 1Willem 1

René H.J. de Vos
Ik ben ruim 40 jaar samen met mijn vrouw. Het is dan ook geweldig om samen drie kinderen en twee kleinkinderen te hebben waar ik trots op ben. Met meer dan 40 jaar ervaring in facility management heb ik een schat aan waardevolle vaardigheden ontwikkeld die van pas komen bij het organiseren van een succesvolle Keverdag. In 2023 ben ik in het bezit gekomen van een prachtige 1970 blauwe Kever. Het bezitten van zo'n klassieke auto biedt niet alleen de mogelijkheid om te genieten van de nostalgie en de schoonheid van vervlogen tijden, maar opent ook de deur naar een levendige gemeenschap van autoliefhebbers. Met passie voor klassieke auto's, hoop ik een bijdrage te leveren aan een onvergetelijke Keverdag waar mensen van alle leeftijden van kunnen genieten.

Willem 1Rene 2

Jelmer Koolhaas
Ik ben 42 jaar jong, 12,5 jaar getrouwd en 3 kinderen van 11, 9 en 1. Het begon eigenlijk met 2 Karmann Ghia’s 1965 en 66 die bij Opa en Oma op de boerderij stonden. 1 als project en 1 als barnfind. Dat inspireerde mij zo dat ik sinds 2013 kever rij. Eerste jaren een Ratlook 1300 uit 1977 (Productie Joegoslavië) met een 1300 EP uit ’66 erg fijne auto. Een kleine aanrijding tegen mijn trots zorgde dat ik deze heb ingeruild bij Wagenfolks in Drachten waar de Rat ook vandaan kwam voor mijn huidige 72er met de 1300 ep blok uit de rat. Sinds 2017/2018 heb ik deze nu en in 2019 hebben we deze auto body off aangepakt en gespoten in wit. Alles is aangeraakt en hij rijdt sinds die wekelijks zijn ritjes, naar kantoor of gewoon op lekker op pad.Na jaren Keverdag Schagen hebben we in ons NH gewoon een evenement nodig. Ik werk nu als Document Controller bij Eriks Alkmaar. En heb jaren in de hypotheken gezeten. Deze ervaring wil ik gaan inzetten om een bijdrage te kunnen leveren aan ons nieuwe team. Laten we er weer wat moois van maken.

Jelmer 1Jelmer 2Jelmer 3

Melvin Luik
Hoi Kever en VW vrienden. Mijn naam is Melvin Luik, ben 41 jaar en kom uit Alkmaar. Ik heb momenteel zelf geen kever, maar wel ooit met een begonnen. Ook ben ik al jaar en dag (ik denk vanaf het begin) een vaste bezoeker van de Keverdag Noord-Holland. Er zijn wel wat mensen die mij uit het wereldje kennen. Ik heb goeie herinneringen aan deze dagen. Zo ook altijd met het idee gelopen om iets voor deze dag als vrijwilliger te gaan doen. Toen ik het voornemen had, was de Keverdag Noord-Holland helaas verdwenen. Na een aantal jaren gemis, werd ik door een foto op facebook weer herinnerd aan deze leuke tijd. Ik baalde en plaatste een post of het niet weer eens tijd werd. Er bleken vele dezelfde gedachten met mij te delen en zie nu de Keverdag is terug! 

Melvin 1Melvin 2