Kevertjesplaag in Schager centrum

Nee, deze kevertjesplaag ging natuurlijk niet over de beestjes maar over de Volkswagen kevers die het centrum overspoelden! Voor de vijftiende keer was het centrum van Schagen weer het toneel van de traditionele Keverdag Noord-Holland. Het grootste luchtgekoelde Volkswagen evenement van Noord-Holland! 

2019Ondanks het Hollandse zomerweer stonden er vandaag ruim 323 luchtgekoelde Volkswagens te schitteren om besproken en bekeken te worden door de vele liefhebbers die naar het centrum waren gekomen. De luchtgekoelden kwamen van heinde en ver (er waren er die met hun kevertje 1.500 kilometer hadden gereden). Door de herindeling van het centrum was de opzet dit jaar iets gewijzigd ten opzichte van alle voorgaande jaren, maar dat is allemaal goedgekomen!


Je kon lekker slenteren over de markt met veelal aan de kever en busjes gerelateerde artikelen. Of je dorst lessen op één van de vele gezellige terrasjes terwijl de kinderen zich ondertussen prima konden vermaken op het springkussen, zich konden laten schminken of kleuren van een leuke kleurplaat.

Zowel op de Bus Parking Only (die weer goed volstond met scala aan kleurrijke bussen van verschillende types) als bij het podium bij de kerk werden de beentjes zo nu en dan door jong en oud van de vloer getild op de gezellige muziek van de dj’s van Avenire Sound danwel The Boogie Dogs!

Show & Shine
Rond 16:00 uur was het weer tijd voor de prijsuitreiking van de Show & Shine. De trotse winnaars kregen een heel dik prijzenpakket dit keer… een schitterende trofee, een prachtige verjaardag- en een jaarkalender van Does Photo Art, een exemplaar van AirMighty Megascene en als klap op de vuurpijl nog een cd van onze swingende huisband The Boogie Dogs! Er werden 10 Best of Show prijzen uitgereikt aan de door onze jury gekozen mooiste, leukste, origineelste luchtgekoelde Volkswagens. De winnaars, in willekeurige volgorde:

  • Sierk Slendebroek, T1 Bus, 1961
  • John Kruidenier, Kever Jeans Bug, 1974
  • Colin Ingram, VW Transporter Synvro, 1987
  • René van de Kooij, VW 1303S Big Bug, 1974
  • Jeroen Schotte, Kever 1200, 1963
  • Mariska en Milana Sopjes, Kever Ovaal, 1957
  • Johan van Dijk, Karmann Ghia, 1969
  • Fam. v.d. Burg, Variant, 1970
  • Dave Geurts, Kever Cabrio 1300, 1967
  • Paul en Tineke de Boer, Porsche 356 Speedster, 1970

Alle winnaars nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie prijs!

Rolling Beetles
Speciaal voor onze jubileumeditie van de Keverdag hadden The Boogie Dogs, inmiddels onze huisband, een fantastisch swingend nummer gemaakt als eerbetoon aan de luchtgekoelde Volkswagen Kever. Uiteraard werd deze live op het podium ten gehore gebracht!

Noordkop Centraal
Noordkop Centraal (voorheen Schagen TV) heeft dit jaar ook weer een hele leuke videoreportage gemaakt. Een verslag van Kitty Mertz en Chris van Weerdenburg van de vijftiende Keverdag, inclusief de videoclip Rolling Beetles van The Boogie Dogs.

Alle bezoekers, sponsors, band, dj's, EHBO, medewerkers en iedereen die we hier vergeten zijn: bedankt voor weer een fantastische superdag! Bedankt ook dit jaar weer voor jullie komst, medewerking en gezelligheid! En nu? Nu is het weer een jaar wachten! Tot volgend jaar voor de 16e editie op zondag 12 juli 2020!