Een genot voor het oog

Zondag 12 juli j.l. was het alweer de 11de keer dat we de Keverdag van Noord-Holland in Schagen mochten organiseren. ’s Morgens in alle vroegte kwamen we aan om Keith en Tricia uit Engeland de plaats op de markt te laten zien waar zij hun kraam met mooie T-shirts konden opbouwen. Gelijk het centrum met hekken afgesloten om de tenten op te bouwen, het evenemententerrein in te richten en het centrum versieren.

2015Het was er weer tijd voor. Een gezellige dag zou het zeker weer gaan worden. Om 8 uur leken het wel 35 Minions (maar dan in het oranje) die geroutineerd te werk gingen. Iedereen was op de hoogte en kon na een bak koffie aan de slag. Zelfs de marktkramen werden al bezorgd en de handelaren konden beginnen met het indelen van hun winkeltje.

Op onze inmiddels niet weg te denken “Bus Parking Only” kwam Rien Zwaan van Sunset Drive ook al aanrijden om daar zijn plek in te nemen om de hele dag gezellige plaatjes te draaien.

Ook bij het prachtige slot in Schagen kwam de Vintage Show al tot stand. Hier heeft onze huisvriend Juan zijn Drive-In Show klaar gemaakt om ook daar een gezellige sfeer te creëren. De heer Arend Leeuw uit Zwaag was inmiddels ook gearriveerd met zijn brandweer spijlbus. Arend had voor de kleine en grote kinderen onder ons een paar geweldige waterpompen met spuit meegenomen om te laten ervaren hoe geweldig het moet zijn geweest om een klein brandje te blussen (of eigenlijk een bal van een pion te spuiten). Nou meneer Leeuw, ook ik vond het geweldig om te zien hoe jong en oud zich uitstekend konden vermaken!

Op het grote podium bij de kerk kon het je niet ontgaan zijn dat de Boogie Dogs onze voetjes losmaakte met live muziek uit de geweldige 60er, 70er en 80er jaren. En dan onze markt, wat was er veel te koop. Ruim 25 kramen werden gevuld met onderdelen, miniaturen, snuisterijen of T-shirts dus voor iedereen was er vast wel wat leuks te vinden.

Voor de aankomende Keverfans was er natuurlijk weer de bekende krijtkever en het springkussen. In de kindertent zelf konden zij een kleurplaat inkleuren, een gipsen beeldje van een kever of een spijlbus schilderen maar zich ook laten schminken als een prins, prinses of hun ware superheld… Zoveel keuzes, heerlijk!

Eén van de unieke hoogte punten was toch wel een Kever uit 1946 die dankzij Nico Kennis de weg naar Schagen wist te vinden. Te bedenken dat er in 1945/1946 Kevers werden opgebouwd uit onderdelen die ook in en tijdens de oorlog gebouwde Kübelwagen en Schwimmwagen zaten. Dit waren dan ook de eerste wagens die de naam Volkswagen kregen. Er is in het hele land geen oudere Volkswagen Kever dan deze.

Helaas, ook dit jaar kwam er hier en daar weer een beste druppel naar beneden vallen. De zonnebrillen die in de goodiebags zaten maakten plaats voor de zonneparasol van vorig jaar. Aan het einde van de middag was de prijsuitreiking van de Show & Shine wat natter dan gepland, maar de winnaars zelf straalden van geluk met in de ene hand een trofee en de andere een exemplaar van AirMighty. Er werden 10 Best of Show prijzen uitgereikt aan de door onze vakjury gekozen mooiste, leukste, origineelste luchtgekoelde Volkswagens. De winnaars in willekeurige volgorde:

  • JS-91-ND, Kever, 1983
  • 6C-63109, Kever, 1946
  • TF-81-LP, T2 Camper, 1979
  • 34-YA-35, Kever Cabriolet, 1975
  • AR-39-41, Karmann Ghia, 1969
  • 24-31-ZR, Kever, 1973
  • AH-52-36, Kever, 1971
  • DE-51-29, Kever, 1961
  • DH-70-30, Variant, 1970
  • 05-YD-65, T1 Taxibus, 1973

Alle winnaars nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie prijs!

Schagen TV
Carolien Boersen heeft voor Schagen TV ook dit jaar weer een leuke reportage gemaakt:

Met een kleine 400 deelnemers en zo’n 5.000 bezoekers was het een topdag! Vele sponsors en geweldige vrijwilligers hebben ons ook dit jaar bijgestaan en we gaan alweer op naar de 12 editie van Keverdag Noord-Holland... De datum: zondag 10 juli 2016, zet deze maar weer vast in de agenda! Hou de website in de gaten of volg ons via Facebook voor het laatste nieuws. Tot volgend jaar in het centrum van Schagen!